دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 694 KB
تعداد صفحات : 72
بازدیدها : 254
برچسبها : نشانه های بدنی افسردگی بدشکلی بدن
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه بررسی رابطه نشانه های بدنی و افسردگی در بین دانشجویان دختر و پسر
واژه افسردگی به معنای ضعف تا حدی دارای ابهام است. و در رشته های مختلف معانی متفاوتی دارد. به عنوان مثال در فیزیولوژی اعصاب، مراد، کاهش فعالیت فیزیولوژیک در داروشناسی به معنای کاهش فعالیت یک عنصر شیمیایی، در روان پزشکی، افسردگی بر حسب موارد خاص به یک علامت یا سندرم اطلاق شده و در روان شناسی حالتی هیجانی است که منجر به کاهش قابلیتها می شود. ...
در خصوص اهمیت و ضرورت موضوع پژوهش حاضر ابتدا می بایست به افسردگی به عنوان یکی از اختلال های عاطفی اشاره کرد که ویژگی جوامع مدرن و صنعتی می باشد. اگرچه انسان امروزی در سایه تکنولوژی پیشرفته توانسته است با خطرات بسیاری مقابله کند ولی ناخواسته زمینه مشکلات عدیده ای را برای خویش فراهم ساخته است. به عنوان نمونه می توان به انواع بیماریهای روانی، بیماری های قلبی، سکته های مغزی و... نام برد. افسردگی یکی از بیماریهای روانی و اختلالات عاطفی است که می توان آن را از ویژگیهای دنیای مدرن دانست. در گذشته تصور می شد که افسردگی مربوط به دوره بزرگسالی است اما امروزه تحقیقات نشان می دهد که افسردگی یکی از مشکلات رایج در بین نوجوانان است. اولین موضوعی که در مورد این مسئله مطرح می شود تفاوت بین دانشجویان دختر و پسر دوره متوسطه می باشد که تا حدودی متفاوت هستند و این تفاوت منجر به ارزیابی های مختلف در پژوهشهای علمی توسط محققین شده است که نگرشها و دیدگاه های افراد دو گروه را مورد سنجش و بررسی و مقایسه قرار داده اند.
در این پایان نامه سعی بر آن است که چگونگی تفاوت و یا عدم تفاوت بین دانشجویان دختر و پسر دوره متوسطه را از لحاظ نگرش و ذهنیتی که راجع به ظاهر و شکل بدنی و جسمی خود دارند، براساس متغیرهای مختلف از جمله سن، وزن، رشته تحصیلی، پایه تحصیلی،آخرین مدل تحصیلی، تحصیلات پدر، تحصیلات مادر، رتبه تولد، تعداد برادر و خواهر مورد مقایسه و بررسی قرار گرفته شود.
هر چند افسردگی از نظر گسترده، تنوع، شدت و برداشتهای مختلف فرهنگی، اجتماعی موضوعی کلی و متفاوت می باشد و تعاریف مختلفی به عمل آمده است، لیکن جهت تعیین بیشتر مسئله به چند تعریف مشخص اشاره می شود. افسردگی حالتی است که با غمزدگی، تنهایی و از دست دادن علاقه و عزت نفس توام است.
افسردگی به مجموعه علائمی گفته می شود که رفتارهای کلامی و غیرکلامی انسان، برای شرایط محیطی یا برخی تغییرات فیزیولوژیک را منعکس می گرداند. بنابراین باید گفت که افسردگی خفیف زودگذر با علائم اندک رو به زوال از حالات عاطفی انسان است و افسردگی زماندار با علائمی فزاینده اختلال عاطفی شمرده می شود.
کرپلین افسردگی را نوعی مسمومیت می داند.
افسردگی نوعی بیماری عصبی - روانی است که اولین و مهمترین خصوصیات غالب در آن، مشخص بودن تغییرات خلق و عاطفه است که با احساس غم همراه است و این احساس غم و اندوه ممکن است از یک حالت خفیف به یک حالت افسردگی فوق العاده شدیدنوسان و تغییر یابد.
افسردگی یک نوع واکنش انفعالی (عاطفی) است که فرد شدیدا احساس اندوه، گناه و ناامیدی می کند.
افسردگی یک واکنش روانی زیستی (سایکوبیولوژیک) عادی در مقابل استرس است.
بطحائی چنین می گوید: افسردگی کم شدن تنش روانی است که روی خلق و احساسی که شخص از وجود خودش دارد ، اثر گذاشته و این حالت با علایم متعدد روانی و جسمانی همراه است.
افسردگی حالتی از خلق است که با احساس بی کفایتی، یأس، کاهش فعالیت یا واکنش، بدبینی، نگرانی و علائم مربوط مشخص می شود.
حالات روانی ناخوش که با دلزدگی، یأس، خستگی پذیری مشخص می شود و غالبا با یک اضطراب کم و بیش شدیدی همراه است.
افسردگی یکی از معروفترین و شناخته ترین حالت بشر است که از هر ده نفر تقریبا یک نفر از آن رنج می برد و زنان دو برابر مردان با این بیماری مبتلا می شوند.
شاید موذیانه ترین نشانه ها در افسردگی، تغییرات جسمانی باشند. زمانی که افسردگی وخیم تر می شود، تمام لذات زیستی و روانی که زندگی را با ارزش می سازند، از بین می روند. از دست دادن اشتها در بین افراد افسرده رایج است. در افسردگی متوسط و شدید، از دست دادن وزن رخ می دهد ولی در افسردگی خفیف گاهی افزایش وزن دیده می شود. اختلال خواب نیز شایع است. فرد افسرده ممکن است میل جنسی خود را نیز از دست بدهد. مشکلات نعوظی در مردان و فقدان انگیختگی در زنان از عوارض جانبی رایج افسردگی هستند. افراد افسرده ممکن است در برابر بیماریهای جسمانی آسیب پذیرتر باشند زیرا وقتی افسردگی شدید می شود، می تواند سایتهای زیستی اساسی را ضعیف کند. ...
مقدمه
بیان مسأله
ضرورت اهمیت تحقیق
اهداف پژوهش
هدف کلی
بررسی رابطه نشانه های بدنی و افسردگی در بین دانشجویان دختر و پسر آزاد اردبیل
اهداف جزئی
فرضیه های پژوهش
تعریف نظری و عملیاتی متغیرهای پژوهش
فصل دوم : پیشینه پژوهش
افسردگی
تعاریف افسردگی
علائم افسردگی
ملاکهایDSM-IV برای تشخیص افسردگی
انواع افسردگی
اختلال یک قطبی (افسردگی شدید)
افسردگی حاد یا سریع
افسردگی مزمن
انواع دیگر افسردگی
افسردگی کندشده
افسردگی برانگیخته شده
سیکلوتیمیک
دبستیمیک
افسردگی فصلی
همه گیرشناسی افسردگی
میزان شیوع
میزان شیوع در ایران
سبب شناسی افسردگی
نظریه های افسردگی
-نظریه زیست شناختی
نظریه روان پویایی (روان کاوی)
نظریه های یادگیری افسردگی
رویکرد تقویت
نظریه شناختی
فصل سوم : روش پژوهش
روش پژوهش
جامعه آماری
نمونه های آماری و روش نمونه گیری
روش جمع آوری اطلاعات
ابزار های پژوهش
روش تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها
بخش اول آمار توصیفی
بخش دوم آمار استنباطی
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
محدودیت های پژوهش
پیشنهادات
منابع