دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 37 KB
تعداد صفحات : 42
بازدیدها : 243
برچسبها : دانلود مقاله تصمیم گیری سازمان سیاسی
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلمقاله دیدگاه سیاسی و سازمانی در فراگرد تصمیم گیری
دیدگاه سیاسی
آلیسون. مشخصه های اصلی الگوی سیاست بورو کراتیک یا دولتی را مورد بحث قرار می دهد. در این الگو، تصمیم ها و اقدام های سازمانی، نتیجه فراگردهای سیاسی، فراگردهای مذاکره، و بازی قدرت های موجود در سازمان ها هستند. سازمان ها ترکیبی از بازیگرانی در موقعیت های مختلف اند که برای ارتقا قدرت و موقعیت خود در بازی ها وارد می شوند.
بررسی های دیگری که در زمینه علوم سیاسی به عمل آمده نیز برای درک فراگردهای سیاسی درون سازمانی سودمندند. دو اثری که اغلب مورد اشاره قرار می گیرند عبارتند از: کتاب قدرت ریاست جمهوری نوشته نئوستات و کتاب پدیده بوروکراتیک نوشته کروزیر کتاب تنظیم شده از سوی رورکی با نام قدرت بوروکراتیک در سیاست ملی نیز حاوی مقالاتی است که سابقه کمک های علوم سیاسی در درک سیاست فراگرد تصمی گیری استراتژیک را نشان می دهند. دانشمندان برجسته علوم سیاسی نظیر فلیپ سلزنیک، سایمون و آلیسون اثرات هیئت موکلان بر تصمی گیری اداری سازمانها، قدرت متخصصان بوروکراتیک، کشمکش های قدرت که سیاست بوروکراتیک را تشکیل می دهند، و کنترل سیاسی بوروکراسی را مورد مطالعه قرار داده اند.
هنری مینتزبرگ در کتاب خود با نام قدرت در/و پیرامون سازمانها، فهرستی خلاصه از افراد، گروه ها، و سازمان هایی که می توانند بر مدیریت استراتژیک سازمانها اثر گذارند را ارائه کرده است. وی آنها را در چهار گروه وسیع طبقه بندی می کند: مالکان سازمانها، وابستگان که با مالکان در ارتباطند، انجمن های نماینده کارکنان، و اقشار متختلف مردم که پیرامون سازمان قرار دارند.
به اعتقاد مینتزبرگ، مالکیت سازمانها می تواند به شکل متمرکز یا پراکنده باشد (نظیر شرکتی که در مالکیت تعدادند کی از نهادهاست، در مقابل شرکتی که افراد مختلفی مالک آن هستند)، و مالکان، می توانند عمیقا در عملیات شرکت داشته و یا به طور نسبی از عملیات منفک باشند. وقتی مالکیت متمرکز باشد و مالکان در امور مداخله داشته باشند، از قدرت بیشتری برای تصمیم گیری برخوردارند.
تصمیم های استراتژیک را می توان از طریق سه مدل کلی مورد استفاده از سوی آلیسون برای توصیف تصمیم های دولت، نظیر آنچه در جریان بحران موشکی کوبا اتخاذ شد،درک کرد.
در ساده ترین شکل و در حد نهایی، مدل A در این فرض استوار است که سازمانها مانند افراد خردمندانه عمل می کنند، و آلیسون عملکرد سازمانها را بر مبنای اهداف پذیرفته شده توصیف می کند.
این برداشت، با برداشت سایمون از انسان اقتصادی که کاملاً عقلایی است و از نتایج حاصل از تمام راه کارهای محتمل آگاهی کامل دارد شباهت دارد. با وجود این، همانطور که آلیسون خاطر نشان می سازد، در این مدل موارد مختلفی دیده می شوند که احتمالاً بسیار واقع گرایانه ترند. در برخی موارد، خصوصیات شخصی یا تمایلات روانشناسانه علت یا دولت و تمایلات آن برای درک و نادیده گرفتن دامنه دقیق راهکار ها مورد توجه است.
جنبه ی اساسی این مدل، تلقی تصمیم ها به عنوان محصول عقلایی آگاهانه است.
آلیسون می گوید که در مدل AA، تصمیم ها، نتایج انتخاب عمدی نیستند، بل باید به عنوان بازده فراگردهای سازمانی به آنها نگاه شود. وی برخی از اصول اساسی این مدل را خلاصه می کند.
نخست آن که بسیاری از تصمیم های سازمانی نتیجه رویه ها و برنامه های عملکرد استاندارد هستند. وقتی این تصمیم ها را نتوان با این رویه ها متحقق ساخت، جست و جو برای راه حل های دیگر از الگوهای خاصی تبعیت می کند که متأثر از امور جاری سازمانی هستند. دوم، تطبیق سازمانی تغییراتی در ساخت ها و امور جاری به وجود آورده و سپس و تصمیم ها اثر می گذارد. سرانجام، علی رقم تأثیر فراگردهای سازمانی، رهبران یا مدیران اجرایی میتوانند در جهت گیری تصمیم ها اثر بگذارند. مع هذا، این تأثیرات بسیار محدود تر از کنترل کامل اند و تنها از طریق فراگردهای سازمانی قابل اعمال هستند.
بر اساس مدل AAA آلیسون یا الگوی سیاست بورو کراتیک به تصمیم ها به عنوان پیامد بازی های سیاسی، یا به عنوان برایند مذاکره میان افراد نگاه می شود. تشریح یک تصمیم دراین مدل متضمن به نمایش در آوردن بازی - اقلام - کانال، موقعیت ها، بازیگران، اولویت های آن ها، کشمکش ها - که به عنوان یک بر آیند اقدام مورد نظر را باعث می شوند، است.
برخی از پژوهش های مدیریت استراتژیک منطبق با سه مدل آلیسون را فهرست کرده است این فهرست متضمن همه ی تحقیقات مربوط به هر دیدگاه نیست. برای هر طبقه شمار اند کی از مطالعات انتخاب شده است تا به وضوح نقاط برخورد تحقیق را در هر یک از دیدگاه ها نشان دهد.
برای انتخاب های موثر استراتژی رهنمودهایی از سوی برخی نظریه پردازان دانشگاه هاروارد که روش بررسی موردی را در پژوهش خود تعقیب می کنند، ارائه شده است. برخی از بهترین مثال های این رهنمودها از سوی آندروز آنسوف و تیلز عرضه شده است.
پژوهش های بسیاری در این رابطه وجود دارند که برای کمک به استراتژیست ها در تصمیم گیری های عقلایی تر صورت گرفته اند این پژوهش می کوشد تا مقتضیاتی را که مدیران در تنظیم استراتژی ها باید رعایت کنند مشخص سازد. چون بررسی های بسیار خوبی از این پژوهش موجود است.
پژوهش در مورد این عنوان با طرق سازمان یافتن اقداماعت حل مشکل در تصمیماتی که متضمن شرکت کنندگان چند گانه و چار چوب های بلند مدت هستند سرو کار دارد بسیاری از پژوهش گران در یافتند که اقلام تصمیم گیری طی مراحل چند گانه،(نظیر تنظیم مشکل، تولید راه حل و انتخاب) با رفت و برگشت بسیار بین مراحل صورت می گیرد. با وجود این برخی نظریه پردازان سازمانی روش مرحله ای را زیر سوال برده و فراگرد تصمیمگیری را نسبتاً بی نظم و بی هدف تصویر کرده اند.
آن دسته از شرکت کنندگان در تصمیم گیری که از سوابق ذهنی خود استفاده می کنند اغلب برای مطالعه فراگردهای تصمیم گیری سازمانی از منابع اطلاعاتی استفاده کرده اند. در این حالت اطلاعات آرشیوی و مشاهده میدانی به دو دلیل استفاده محدودی دارند : فراگردهای تصمیم گیری سازمانی اغلب رد پای کمی در سوابق بایگانی سازمانی بر جا می گذارند و ناظران بیرونی که با جزییات تصمیم آشنایی ندارند نمی توانند برای ایجاد مدل دقیق فراگرد، اطلاعات کافی از مشاهدات خود برداشت کنند.
یکی از ویژگی های بارز مدل های مبتنی بر سوابق ذهنی شرکت کنندگان، این فرض است که تصمیم گیری به شکل مرحله ای انجام می شود - یعنی در هر مقطع از فراگرد تصمیم، نوع خاصی از فعالیت های تصمیمی بر دیگران فائق می شود. دیگر جنبه مهم این مدل ها این است که تصمیم گیری دارای مقصد و هدف مدار است.
برخی از سرتیتر مطالب مقاله
دیدگاه سیاسی
تاثیر محیط خارجی بر تصمیم گیری استراتژیک
ساختارهای سیاسی درونی
انواع تجویزها برای بهبود تصمیم گیری استراتژیک
استفاده ترکیبی از فنون کمک کننده به تصمیم استراتژیک
دیدگاه سازمانی
دیدگاه شناختی
دیدگاه سیاسی
تدوین تجویزهای یکپارچه
تبیین تصمیمهای استراتژیک و بهبود آنها
چرا شرکت های خوب استراتژی های بدون تدوین می کنند
. تصمیم استراتژیک چیست
سه دیدگاه در مورد تصمیم گیری استراتژیک
محدودیت های شناختی
پژوهش در شناخت استراتژیک
روش های اکتشافی و سو گیری های شناختی
فرضیات استراتژیک، غالب های ادراکی، و طرح واره ها
طرح واره ها
قیاس در تشخیص
مدل سازی تصمیم استراتژیک
فراگردهای تطبیق استراتژیک و ساختاری
خرید و دانلود آنی فایل